Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Futka
Klasyka polskich surówek obiadowych - kiszona kapusta, która doskonale łączy się z daniami mięsnymi, poprawia trawienie i świetnie smakuje :)

Składniki

  • 250 g kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 mała cebula
  • mały pęczek koperku
  • pieprz czarny
  • 2 łyżki dobrej jakości oleju rzepakowego

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną odsączyć z nadmiaru soku i posiekać. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulkę pokroić w małą kostkę, a koperek posiekać. Do pokrojonych składników dodać olej rzepakowy, doprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i gotowe!

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (4)

Obserwator 15 grudnia 2015
Uwielbiam. Piękne zdjęcie.
GREGORHSPEED 16 grudnia 2015
Zawsze zastanawiam się, skąd na sam widok kapusty "ślinotoku" się dostaje <3 Uwielbiam taką... Czytaj całość »
Zawsze zastanawiam się, skąd na sam widok kapusty "ślinotoku" się dostaje <3 Uwielbiam taką surówkę <3 Pycha <3
Futka 16 grudnia 2015
Dziękuję :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 mała cebula
  • mały pęczek koperku
  • pieprz czarny
  • 2 łyżki dobrej jakości oleju rzepakowego
Składniki