Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Futka
Propozycja na surówkę z kiszonej kapusty o słodko - kwaśnym smaku, otuloną intensywnym aromatem kminku i oregano. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu.

Składniki

  • około 500 g kiszonej kapusty
  • 2 jabłka
  • 1 biała cebula
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżeczki oregano
  • 2 - 3 łyżki oleju rzepakowego (zimno - tłoczonego)
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną odsączamy z nadmiaru soku i siekamy na mniejsze kawałki.

    Cebulkę kroimy w drobną kostkę, jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach - dodajemy do kapusty.

    Kminek parzymy wrzątkiem, odcedzamy i wraz z dwoma łyżeczkami oregano dodajemy do pozostałych składników.

    Następnie dodajemy olej rzepakowy, doprawiamy czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (7)

Ewus71 18 sierpnia 2014
Surówkę z kiszonej kapusty to ja uwielbiam to moja ulubiona ))o smaku kwaśno -słodkim
Ech, same u Ciebie... Czytaj całość »
Surówkę z kiszonej kapusty to ja uwielbiam to moja ulubiona ))o smaku kwaśno -słodkim
Ech, same u Ciebie smaczne propozycje
Trzeba z nich korzystać
Pozdrawiam
Konto usunięte 19 sierpnia 2014
tak kusisz,ze nie wiem czy surówkę czy ciasteczko wybrać heheee
pozdrawiam:)
Konto usunięte 19 sierpnia 2014
pycha.........
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • około 500 g kiszonej kapusty
  • 2 jabłka
  • 1 biała cebula
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżeczki oregano
  • 2 - 3 łyżki oleju rzepakowego (zimno - tłoczonego)
  • pieprz
Składniki