Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: jolwicz
Najlepsza do mielonych lub smażonej ryby

Składniki

  • 30dkg kapusty kiszonej
  • 1 średniej wielkości marchewka lub 2 małe
  • 1 jabłko
  • kawałek pora ( najlepiej zielone części)
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub zwykłego oleju
  • troszkę pieprzu do smaku

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić. Marchew i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w cieniutkie paseczki. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać cukier, pieprz i olej i wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (1)

kacper1970 22 maja 2013
Bardzo lubię taką surówkę z dodatkiem pora a nie cebuli i z jabłkiem.
Składniki
  • 30dkg kapusty kiszonej
  • 1 średniej wielkości marchewka lub 2 małe
  • 1 jabłko
  • kawałek pora ( najlepiej zielone części)
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub zwykłego oleju
  • troszkę pieprzu do smaku
Składniki