Surówka z kapusty włoskiej,jabłka i rzodkiewki.

Surówka z kapusty włoskiej,jabłka i rzodkiewki.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Serdecznie polecam:)

Składniki

  • kapusta włoska 1/4 małej główki
  • rzodkiewaka 5szt
  • jabłko 2 średnie
  • cebula czerwona 1,4
  • Natka pietruszki kilka gałązek
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru
  • jogurt naturalny 2-3 łyżki

Przygotowanie

  1. Kapustę posiekać.
    Rzodkiewkę i jabłka zetrzeć na grubych oczkach tarła.
    Cebulę pokroić w kostkę.
    Natkę posiekać.

    Dodać sól,cukier,sok z cytrynuy oraz jogurt
    Wymieszać i zostawić na pól godz.do przegryzienia.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (17)

SlodkoSlodka83 08 stycznia 2019
Smaczna :-)
babcitereskiciasta 08 stycznia 2019
Danusiu a u Ciebie pyszne i zdrowe witaminki.:)
kucharka-amatorka 08 stycznia 2019
Coś do mojego jutrzejszego obiadu.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kapusta włoska 1/4 małej główki
  • rzodkiewaka 5szt
  • jabłko 2 średnie
  • cebula czerwona 1,4
  • Natka pietruszki kilka gałązek
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru
  • jogurt naturalny 2-3 łyżki
Składniki