Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta stozkowa jest bardziej delikatna i slodka w smaku niz zwykla kapusta. Surówka z niej ma przepyszny smak nawet bez specjalnych dodatków. Smakuje do wszystkiego. Moja wersja jest tym razem w „chinskim stylu“ dzieki dodaniu octu ryzowego i kolendry zamiast pietruszki, ale z innymi przyprawami smakuje równie dobrze. Moza tez oczywiscie uzyc zwyklej kapusty, pekinskiej lub innej.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1664
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 26
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1576
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1664
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 26
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1576
Składniki
Kapuste drobno poszatkowac, marchewke zetrzec na tarce o grubych oczkach. Wszystko wlozyc do miski, dodac przyprawy, ocet ryzowy i olej, dobrze wymieszac. Kto lubi ostrzejszy smak moze dodac platków chili. Dodatkowo dodaje troche posiekanej pietruszki, tym razem surówka miala byc dodatkiem do chinskiego dania, wiec dodalam swiezej posiekanej kolendry. Jako przystawka na zdecydowanie lepszy smak, jesli marynuje sie jakis czas w przyprawach przed podaniem.