Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Aniak35
polecam surówkę do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.

Składniki

  • pół kapusty pekińskiej
  • pół puszki kukurydzy
  • kawałek pora
  • pół czerwonej papryki
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską myjemy, osuszamy i szatkujemy. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pora kroimy w pół księżyce. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy warzywa. Następnie mieszamy. Doprawiamy według gustu. Podajemy do drugiego dania lub jako osobna przekąska.

Składniki
  • pół kapusty pekińskiej
  • pół puszki kukurydzy
  • kawałek pora
  • pół czerwonej papryki
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz
Składniki