Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i kukurydzy

Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i kukurydzy
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ErJot
Pyszna, szybka w przygotowaniu i tania surówka idealnie pasująca do potraw mięsnych.

Składniki

  • kapusta pekińska 0,5 szt
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • papryka czerwona 1 szt mała
  • kukurydza konserwowa 6 łyżek
  • koperek siekany 2 łyżki
  • natka pietruszki siekana 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • sok z cytryny do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Rzodkiewki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w pół talarki. Paprykę kroimy w małą kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do salaterki, dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki, olej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Mieszamy. Odstawiamy na kwadrans.

Komentarze do przepisu (3)

Maudie 26 lipca 2018
Chrupiąca,pyszna...ja ją biorę nawet solo :)
ErJot 26 lipca 2018
U mnie często bywa tak, że zanim przygotuję mięso surówki już nie ma:(
Maudie 26 lipca 2018
Nie dziwię się :)))
Składniki
  • kapusta pekińska 0,5 szt
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • papryka czerwona 1 szt mała
  • kukurydza konserwowa 6 łyżek
  • koperek siekany 2 łyżki
  • natka pietruszki siekana 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • sok z cytryny do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
Składniki