Surówka z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych i musztardy francuskiej

Surówka z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych i musztardy francuskiej
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Dzisiaj proponuję Wam szybki, wręcz błyskawiczny i bardzo prosty przepis na surówkę z kapusty pekińskiej. Taką surówkę możemy zrobić w 15 minut i już mamy pyszny dodatek do mięsa na niedzielny obiad. Gorąco polecam.

Składniki

  • kapusta pekińska (mała) 1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe 250 g
  • musztarda francuska 2 łyżki
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ściereczką, odrywamy uszkodzone, zewnętrze liście. Następnie kroimy wzdłuż na połowę i drobno siekamy. Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski.
    Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i musztardą francuską. Do kapusty dodajemy pomidorki pokrojone na połówki, wlewamy sos. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, delikatnie mieszamy. Surówka jest od razu gotowa do jedzenia.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

fafiatko 06 lipca
Pyszny sos do sałaty!
Futka 08 lipca
Błyskawiczna pychota! <3
konhambos 08 lipca
bardzo smaczna
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kapusta pekińska (mała) 1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe 250 g
  • musztarda francuska 2 łyżki
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
Składniki