Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych

Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: PatiGotuje
Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych to przepis łatwy, szybki i bardzo smaczny. Idealny dodatek praktycznie do wszystkich mięs, czy ryb. Kapusta pekińska to bardzo wdzięczny produkt do stworzenia surówek. Świetnie łączy się praktycznie ze wszystkimi warzywami i to zarówno tymi świeżymi, jak i przetworzonymi.

Składniki

  • 1/2 dużej kapusty pekińskiej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1/2 pęczku koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

  1. Najpierw drobno szatkujemy kapustę i wrzucamy do miski. Następnie odsączamy kukurydzę i dorzucamy do kapusty. Później kroimy ogórki kiszone w kostkę i dodajemy do warzyw.

  2. Surówkę doprawiamy do smaku pieprzem i solą, a następnie dodajemy majonez i jogurt. Na koniec dorzucamy drobno posiekany koperek i wszystko dokładnie mieszamy.

    Smacznego ;)

Składniki
  • 1/2 dużej kapusty pekińskiej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1/2 pęczku koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Pieprz
  • Sól
Składniki