Surówka z kapusty pekińskiej,jabłka i ogórka konserwowego

Surówka z kapusty pekińskiej,jabłka i ogórka konserwowego
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kitka80
Kolejna surówka na jesienne obiady.

Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • sól,pieprz,1/2 łyżeczki cukru

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować,ogórki pokroić w kostkę.Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulę pokroić w kostkę.Dodać majonez oraz śmietanę i doprawić solą,pieprzem i cukrem.Dokładnie wymieszać.

Składniki
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • sól,pieprz,1/2 łyżeczki cukru
Składniki