Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkwi

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkwi
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Super majonezowa surówka z kapusty pekińskiej i białej rzodkwi.

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchew
  • 150 g białej rzodkwi
  • 3 cm świeżego imbiru
  • 100 ml oleju z pestek winogron
  • 1 pełna łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy.
    Marchew i imbir ścieramy na małych oczkach.
    Rzodkiew ścieramy na dużych oczkach.
    Wszystko łączymy z olejem i majonezem.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 20 marca
Pyszna,zdrowa i chrupiąca:)
KulinarnaChwila 21 marca
Pyszotka:)
Składniki
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchew
  • 150 g białej rzodkwi
  • 3 cm świeżego imbiru
  • 100 ml oleju z pestek winogron
  • 1 pełna łyżka majonezu
  • sól, pieprz
Składniki