Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka.

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Pyszna i lekka surówka do obiadu.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • 1/2 średniej pekińskiej
  • 7 małych ogórków
  • pęczek koperku
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sol do smaku

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno pokroić lub zeszatkować.
    Ogórki wraz z łupką zetrzeć na grubych oczkach tarła.
    Koperek posiekać.

    Kapustę i ogórki posolić 1/2 łyżki soli. Wymieszać i odstawić na pół godz.

    Odcisnąć wodę jaką puściły warzywa.
    Dodać posiekany koperek oraz jogurt.
    Wymieszać i gotowe.

    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (14)

fafiatko 10 sierpnia
Pyszne lekkie i chrupiace! swietna salatka w moich smakach.
smaker 11 sierpnia
Pyszna i zdrowa sałatka :) Lubimy, gdy jest zielono na talerzu.
Nevermore 11 sierpnia
Pyszna suróweczka, a ja właśnie po obiedzie ;)
Muszę wpadać wcześniej na Smakera, miodzio :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 średniej pekińskiej
  • 7 małych ogórków
  • pęczek koperku
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sol do smaku
Składniki