Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Do obiadu jak znalazł!

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 10 szt. pomidorków koktajlowych
  • 1 sałata rzymska
  • 2 szalotki
  • 2 papryki szpiczaste
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka musztardy Ślonski Zygmunt
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Sałaty siekamy.
    Pomidorki kroimy na ćwiartki.
    Szalotki kroimy w piórka.
    Papryki kroimy tak, jak lubimy.
    Do oliwy dodajemy musztardę i bazylię, mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Wszystkie składniki łączymy ze sobą, schładzamy.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 19 grudnia 2019
Wspaniałości :)
Składniki
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 10 szt. pomidorków koktajlowych
  • 1 sałata rzymska
  • 2 szalotki
  • 2 papryki szpiczaste
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka musztardy Ślonski Zygmunt
  • sól, pieprz
Składniki