Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ElMar
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej.

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 mała puska kukurydzy
  • 2 średnie pomidory
  • 1 łyżka siekanego koperku może byc też suszony
  • 2 łyżki majonezu
  • sól

Przygotowanie

  1. Kapustę przekroić na pół, a następnie połówkę nakroić wzdłuż i drobno pokroić. Jak już dojdziemy do końca można pokroić drobniej lub wyrzucić końcówkę.

  2. Do kapusty dodać pokrojone w kostkę dwa pomidory, małą puszkę kukurydzy, pokrojony koperek. jak nie mamy zielonego koperku można dodać suszony.

  3. Dodać dwie łyżki majonezu i poprawić solą i pieprzem do smaku.

Komentarze do przepisu (6)

bryssska 27 stycznia 2019
Lubie taką, pycha ;-D
Maudie 27 stycznia 2019
Zawsze się sprawdzi:)Pychota:)
smaker 28 stycznia 2019
Świetny dowód na to, że z kilku składników można wyczarować coś niezwykłego :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 mała puska kukurydzy
  • 2 średnie pomidory
  • 1 łyżka siekanego koperku może byc też suszony
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
Składniki