Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka, zadowoli najwybredniejsze podniebienia. Idealnie nadaje się do mięs, jak i dań warzywnych.

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej (około 700 g)
  • 1 marchew
  • 1 garść natki pietruszki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, startą na wiórki marchew, pokrojone w kostkę ogórki, posiekaną natkę i cebulę.
    Mieszamy z jogurtem i majonezem.
    Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

Komentarze do przepisu (16)

Dolcevita-in-my-kitchen 15 grudnia 2017
Bardzo smaczna suroweczka, zapisuje :-)
Bellapi 15 grudnia 2017
uniwersalna i pyszna :)
Okawrosole 15 grudnia 2017
Nie przepadam za kapustą pekińską, ale tę surówkę zrobię, bo brzmi smacznie!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej (około 700 g)
  • 1 marchew
  • 1 garść natki pietruszki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
Składniki