Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Pyszotka
Smaczna i zdrowa surówka do obiadu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską pokroić w paski.

  2. Marchewki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  3. Z ogórka zdjąć skórę i pokroić wpół plasterki.

  4. Cebulę czerwoną pokroić w piórka.

  5. Natkę pietruszki drobno pokroić.

  6. Wszystkie pokrojone składniki połączyć z kapustą pekińska.

  7. Teraz dodajemy przyprawy:sól ,cukier,pieprz.

  8. Przygotować sos sałatkowy według przepisu na opakowaniu.

  9. Pokrojone składniki dokładnie ze sobą połączyć.

  10. Na koniec sałatkę posypać szczypiorkiem.

  11. Sałatkę odstawić do lodówki na 30 minut.

Składniki
Składniki