Surówka z kapusty,ogórka i suszonej żurawiny.

Surówka z kapusty,ogórka  i suszonej żurawiny.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Fit surówka na jogurcie naturalnym,pyszna do mięs i wędlin.:)

Składniki

  • 1/4 młodej kapusty
  • Ogórek gruntowy
  • pęczek koperku
  • 200ml jogurt naturalny,jak za mało dodać więcej
  • łyżeczka soli,łyżka miodu,1 łyżka suszonej żurawiny
  • łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować,ogórek zetrzec na grubych oczkach tarła,posolić ,wymieszać i odstawić by puściła wodę,którą trzeba odlać.
    Dodać posiekany koperek,miód,żurawinę ,sok z cytryny i jogurt.
    Wszysto wymieszac i gotowe.

  2. Smacnego życzę!

Komentarze do przepisu (14)

KORAL 07 czerwca
Smaczna.
fafiatko 07 czerwca
Dzieki za swietny i lekki przepis, szukalam czegos nowego z kapusty.
Nevermore 07 czerwca
Sama "świeżyzna" plus żurawina równa się pychotka. Do mięsiwka idealny dodatek :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/4 młodej kapusty
  • Ogórek gruntowy
  • pęczek koperku
  • 200ml jogurt naturalny,jak za mało dodać więcej
  • łyżeczka soli,łyżka miodu,1 łyżka suszonej żurawiny
  • łyżka soku z cytryny
Składniki