Surówka z kapusty i ogórka z sosem czosnkowym

Surówka z kapusty i ogórka z sosem czosnkowym
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: catha
Prosta surówka z białej kapusty, ogórka i koperku. Całość doprawiona sosem czosnkowym, który nadaje surówce ostrość. Pycha!

Składniki

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 świeży ogórek (raczej większy)
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz, czosnek granulowany staropolski
  • szczypta cukru
  • sos: łyżka majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego

Przygotowanie

  1. Kapustę umyć, poszatkować, ogórka zetrzeć na grubych oczkach. Koperek posiekać. Warzywa posolić, dodać szczyptę cukru, pieprz i czosnek staropolski. Wymieszać, odstawić na 10 minut.

  2. Majonez i jogurt wymieszać z czosnkiem (owszem, jest go sporo, ale lubimy jak jest wyczuwalny), dodać do surówki, wymieszać.
    Pyszna surówka do obiadu - ma charakter:)

Składniki
  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 świeży ogórek (raczej większy)
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz, czosnek granulowany staropolski
  • szczypta cukru
  • sos: łyżka majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego
Składniki