Surówka z kalarepy w wersji klasycznej

Surówka z kalarepy w wersji klasycznej
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: biurwa
Kalarepa to wspaniała alternatywa dla kapusty, słodka soczysta i tania :) Ta sałatka jest idealna do obiadu, grilla czy jako przekąska.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywka myjemy i obieramy, usuwamy zwłaszcza twardą część z kalarepy.
    Marchew, jabłko i kalarepę ścieramy na tarce, por i szczypiorek drobno kroimy, dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet, oliwę dokładnie wszystko mieszamy i gotowe.
    Najlepiej smakuje jak jest dobrze schłodzona.

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 15 czerwca 2015
Dla mnie idealna <3
nats9511 14 września
Uwaga: "Najlepiej smakuje jak jest dobrze schłodzona." - dotyczy wszystkich surówek...
Składniki
Składniki