Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej kalarepę chrupiemy jako przekąskę lub dodajemy do zupy wielowarzwnej. Ja proponuję przygotować z niej pyszną i szybką surówkę pasującą do dań obiadowych i mięs z grilla.
Polecam.
Odsłon: 209
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 209
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 63
Składniki
Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jeśli nie lubimy wodnistych surówek możemy startą kalarepę odcisnąć z soku na sicie. Do kalarepy dodajemy drobno posiekany koperek. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do oleju i soku z cytryny, doprawiamy solą i cukrem i mieszamy. Gotowy sos dodajemy do kalarepy i koperku i mieszamy. Surówkę możemy przed podaniem dobrze schłodzić.