Surówka z kalarepy

Surówka z kalarepy
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Z lekko azjatycką nutą.

Przygotowanie

  1. Surówkę najlepiej przygotować na pół godziny przed podaniem- zamarynuje się
    Starłam kalarepę na mandolinie na zapałkę. Polałam ją olejem sezamowym, skropiłam octem ryżowym i lekko posoliłam. Przed podaniem posypałam uprażonym sezamem i szczypiorkiem.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (16)

kuchmariola63 23 kwietnia
Bardzo lubię takie surówki :)
Docherro 23 kwietnia
Cudowna,przepyszna:)
Nevermore 23 kwietnia
Nie zrobię tej surówki, bo wcześniej zjem kalarepę hehehe. Znasz pewnie ten temat, a przepis super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki