Surówka z kalarepki, marchewki i ogórka

Surówka z kalarepki, marchewki i ogórka
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Rzadko używa się kalarepki do surówki, a szkoda. W połączeniu z marchewką i ogórkiem jest przecież niebywale smaczna. Polecam mój przepis.

Składniki

  • 1 średnia kalarepka
  • 1-2 średnie marchewki
  • 1/2 długiego ogórka
  • sos winegret:
  • 4 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, papryka ostra

Przygotowanie

  1. Kalarepkę i marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Ogórek również umyć i można obrać (jak ja) ale nie jest to konieczne. Zetrzeć na tarce na plasterki. Przygotować składniki sosu winegret, wymieszać i polać surówkę. I już wszystko gotowe. Można podawać z drugim daniem.

Komentarze do przepisu (8)

fafiatko 16 lipca 2019
Pysznosci! Kwintesencja lata!
Dolcevita-in-my-kitchen 17 lipca 2019
Suroweczka akurat dla mnie, lekko slodkawa, pycha :)
Docherro 17 lipca 2019
Pyszności...:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 średnia kalarepka
  • 1-2 średnie marchewki
  • 1/2 długiego ogórka
  • sos winegret:
  • 4 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, papryka ostra
Składniki