Surówka z domowej kiszonej kapusty i papryk.

Surówka z domowej kiszonej kapusty i papryk.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Jesień ma swoje smaki ,zrobiłam surówkę z domowej kiszonej kapustki oraz papryk.Smak rewelacyjny więc polecam serdecznie:)

Składniki

  • kiszona kapusta 300g
  • papryki -czerwona,żółta,zielona po 1/2
  • miód 1-2 łyżki

Przygotowanie

  1. Do takiej surówki najbardziej nadaje się domowa kiszona kapusta.
    Te kupne kapusty albo są kiszone octem,albo bez dodatków takich jak ja dodaję.
    Polecam mój przepis na ukiszenie kapusty,jest smaczna,aromatyczna,bez konserwantów,po prostu niebo...:)

    https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-domowa-kiszona-kapusta,124483,docherro.html

    Najlepsza jest woda spod takiej kapustki,zdrowie,samo zdrowie...więc polecam mój przepis:):)

  2. Kiedy po 4-5 dniach mamy już ukiszoną kapustę ,robimy z niej zdrową surówkę.
    Papryki kroimy w cieńkie paski lub kostkę.
    Dodajemy do kapusty.
    Miód nam doprawi by była łagodna w smaku.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (20)

Maudie 21 listopada
Pyszna,zdrowa surówka :) Wyśmienita na tę porę roku,podnosząca odporność,czego chcieć więcej?:)
SlodkoSlodka83 21 listopada
Lubię taką surówkę z dodatkiem papryki :-)
fafiatko 21 listopada
Świetnie doprawiona domowa kapusta a sałatka przepyszna, nie ma jak domowa kapusta.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kiszona kapusta 300g
  • papryki -czerwona,żółta,zielona po 1/2
  • miód 1-2 łyżki
Składniki