Surówka z dodatkiem liści kalarepy

Surówka z dodatkiem liści kalarepy
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Bardzo chrupiąca surówka z kalarepki. Warto wykorzystać także liście, które są zupełnie niedocenane

Składniki

Przygotowanie

  1. Kalarepkę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Liście kroimy na mniejsze kawałki. Najsmaczniejsze są najmłodsze liście.
    Liście jarmużu sparzamy i kroimy.
    Ogórka i rzodkiewki kroimy w cienkie plastry.

    Wszystkie warzywa i liście mieszamy z olejem i octem balsamicznym. Doprawiamy pieprzem, a przed podaniem dekorujamy słonecznikiem.

    U mnie sałatka była dodatkiem do grillowanego sera halloumi i sprawdziła się doskonale

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 29 lipca 2019
Sałatka super,kalarepkę bardzo lubię,liści z niej nigdy nie jadłam,myślę,że po zaprawieniu są miękkie:)
SprytnaChochla 29 lipca 2019
Młode liście są miękkie, sama najpierw próbowałam czy nie trzeba sparzyć ;)
Docherro 29 lipca 2019
ok,dzięki:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki