Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: catha
Pyszna surówka z czerwonej kapusty, z jabłkiem, cebulką i żurawiną. Na talerzu zdrowo i różowo - dziewczynki to uwielbiają:)

Składniki

  • pół główki małej czerwonej kapusty
  • ćwiartka czerwonej cebuli
  • 2 soczyste jabłka
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • cukier,sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, cebulkę pokroić w piórka, jabłka zetrzeć na grubych oczkach. Dodać żurawinę i sok z cytryny. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na 10 minut aby składniki się przegryzły.

  2. Dodać 2 łyżki majonezu i szczyptę cynamonu.
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

bryssska 11 listopada 2019
Cudna jest ;-D
fafiatko 22 listopada 2019
Wykorzystam z checia przepis, mam juz kapuste i jutro bede robic.
Składniki
  • pół główki małej czerwonej kapusty
  • ćwiartka czerwonej cebuli
  • 2 soczyste jabłka
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • cukier,sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta cynamonu
Składniki