Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do mięsnego obiadu jak znalazł, ale nie tylko mięsnego.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Cykorie opłukałem, osuszyłem. Wykroiłem głąby i brzydkie liście z zewnątrz. Pokroiłem na kawałki. Jabłka obrałem, pokroiłem na ćwiartki, usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem w dość grubą w kostkę. Skropiłem sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Orzechy zrumieniłem na suchej patelni. Sos: składniki włożyć do miski i dokładnie wymieszałem. Do salaterki włożyłem cykorie, jabłka i orzechy, polałem sosem i delikatnie wymieszałem. Udekorowałem posiekanym szczypiorkiem.