Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy dodatek do wiosennego obiadu? Oczywiście kolorowa i chrupiąca warzywna surówka. To porządna porcja minerałów, witamin i błonnika pokarmowego. Doskonale komponować będzie się z kotletem z kurczaka lub filetem z białej ryby. Bazą surówki będzie biała kapusta, marchewka, świetnie pasować tu będzie dodatek jabłka, który nada jej świeżego smaku. Warto dorzucić do niej także nieco zieleniny, na przykład natki pietruszki i szczypiorku.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 283
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1222
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 283
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1222
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
Umyj warzywa i jabłko. Marchewkę obierz, z kapusty pozbądź się wierzchnich liści. Wszystko zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wrzuć do dużej miski.
Dodaj posiekany szczypiorek i natkę pietruszki.
Wlej oliwę z oliwek, sok z cytryny, dopraw wszystko sola i pieprzem i wymieszaj.