Surówka z białej rzodkwi na słodko

Surówka z białej rzodkwi na słodko
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Surówka z białej rzodkwi, to chyba jedna z lepszych, smacznych i intensywnych dodatków do dań głównych. Postanowiliśmy zrobić słodkie połączenie, które idealnie przypasowało do pieczonego fileta z kaczki.

Składniki

  • 500 g białej rzodkwi
  • 10 sztuk liczi z puszki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany

Przygotowanie



  1. Rzodkiew ścieramy na dużych oczkach.
    Liczi odcedzamy, kroimy w kostkę.
    Całość łączymy z posiekaną natką, majonezem i śmietaną.

Komentarze do przepisu (4)

kuchmariola63 22 października
Bardzo dobra i zdrowa surówka :)
KulinarnaChwila 22 października
super dodatek do mięsa :)
Maudie 22 października
Pyszny i zdrowy dodatek:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g białej rzodkwi
  • 10 sztuk liczi z puszki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany
Składniki