Surówka z białej rzodkwi,marchewki i jabłka

Surówka z białej rzodkwi,marchewki i jabłka
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: catha
Biała rzodkiew ma sporo witamin, warto więc sięgnąć po nią teraz, w okresie jesiennym ,zwłaszcza, że przygotowana z niej surówka jest bardzo smaczna.

Składniki

  • 1 biała rzodkiew (raczej większa)
  • 1 marchewka
  • 1 kwaskowate jabłko
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyzka majonezu
  • sól, pieprz cytrynowy

Przygotowanie

  1. Białą rzodkiew obrać i zetrzeć na drobnej tarce, posolić, odstawić na 15 minut i odlać wodę. Dodać startą marchewkę i jabłko, wszystko razem wymieszać, dodać jogurt i majonez. Doprawić do smaku pieprzem cytrynowym. Świetny dodatek do obiadu, a robi się go chwilkę.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 18 października
Super ;)
Składniki
  • 1 biała rzodkiew (raczej większa)
  • 1 marchewka
  • 1 kwaskowate jabłko
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyzka majonezu
  • sól, pieprz cytrynowy
Składniki