Surowka z bialej rzodkiwi.

Surowka z bialej rzodkiwi.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Przepis na pyszna surowke z bialej rzodkwi. Fantastyczny dodatek do obiadu. Prosta do zrobienia, zdrowa i bardzo smaczna.

Składniki

  • 2 JABŁKA
  • 2 BIAŁE RZODKWIE
  • 4 ŚREDNIE MARCHEWKI
  • GARŚĆ ZIELONEJ PIETRUSZKI
  • OKOŁO 100 ML GĘSTEJ ŚMIETANY
  • 1 ŁYŻKA CHRZANU
  • SÓL DO SMAKU
  • ŁYŻECZKA SOKU Z CYTRYNY

Przygotowanie

  1. MARCHEWKĘ ORAZ RZODKIEW OBRAĆ I ZETRZEĆ NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH. Z JABŁEK USUNĄĆ GNIAZDA NASIENNE I POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ. DO POKROJONYCH JABŁEK DODAĆ SOK Z CYTRYNY. PIETRUSZKĘ POSIEKAĆ. TAK PRZYGOTOWANE SKŁADNIKI WRZUCIĆ DO MISKI, DODAC DO NICH SMIETANE, CHRZAN I DOPRAWIC SOLA. CAŁOŚĆ DOBRZE WYMIESZAĆ.

    SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (3)

Docherro 07 kwietnia
Świetna surówka,uwielbiam białą rzodkiew:)
PaniMkuchniasmakowita 07 kwietnia
Dziekuje i pozdrawiam :)
KulinarnaChwila 08 kwietnia
Pyszotka:)
Składniki
  • 2 JABŁKA
  • 2 BIAŁE RZODKWIE
  • 4 ŚREDNIE MARCHEWKI
  • GARŚĆ ZIELONEJ PIETRUSZKI
  • OKOŁO 100 ML GĘSTEJ ŚMIETANY
  • 1 ŁYŻKA CHRZANU
  • SÓL DO SMAKU
  • ŁYŻECZKA SOKU Z CYTRYNY
Składniki