Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś pewnie już wspominałam, że w sałatkach i surówkach nie jestem zbyt dobra, ale raz po raz uda mi się stworzyć coś naprawdę fajnego. Jednym z takich pomysłów jest surówka na bazie białej kapusty z dodatkiem marchewki, świeżego ogórka i rzodkiewki. Smak warzyw podkręciłam wyrazistą musztardą francuską. Surówka doskonale sprawdzi się jako dodatek do wielu dań. Zapraszam :)
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1376
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 644
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1376
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 644
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie umyć Kapustę drobno poszatkować. Posolić i zostawić na jakiś czas, aby kapusta trochę zmiękła. W międzyczasie umyć obrać marchewkę i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórek również obrać i pokroić w cienkie paseczki. Rzodkiewki także pokroić w paski. Pokrojone warzywa wymieszać, doprawić solą, pieprzem i polać oliwą z oliwek wymieszaną z musztardą. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Tak przygotowaną surówkę pozostawić na jakiś czas, aby wszystko fajnie się przegryzło.
Smacznego :)