Surówka z białej kapusty, rzodkiewki i pora

Surówka z białej kapusty, rzodkiewki i pora
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Surówka z białej kapusty, pora i rzodkiewki – prosta w wykonaniu a jednocześnie pyszna. Pasuje do dań obiadowych zarówno tych mięsnych, jak i rybnych.

Składniki

  • 1/2 małej główki kapusty białej
  • 1 duży por
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę szadkujemy. Pora i rzodkiewkę kroimy w półplasterki. Warzywa wrzucamy do miski solimy i odstawiamy na 20 minut. Po 20 minutach odlewamy sok który puścil z warzyw. Dodajemy majonez i mieszamy. Pieprzymy i solimy do smaku.

    Smacznego

Składniki
  • 1/2 małej główki kapusty białej
  • 1 duży por
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Składniki