Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Z dodatkiem octu ryżowego i oleju sezamowego zyskuje nowe oblicze.

Składniki

Przygotowanie

  1. Poszatkowałam kapustę bardzo cieniutko na mandolinie.

    Skropiłam ją octem, olejem, posypałam sezamem, dodałam sól, cukier i szczypiorek. Całość wymieszałam.

    Najlepiej kapustę przygotować z pół godziny przed jedzeniem, wtedy zdąży zmięknąć.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (13)

Maudie 14 listopada
To nowe oblicze zapowiada się baaardzo pysznie :)
SlodkoSlodka83 14 listopada
Pyszna :-)
bryssska 15 listopada
Świetna, prosta i pyszna ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki