Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ElMar
Przepis na surówkę z białej kapusty.

Składniki

  • ½ średniej główki białej kapusty
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 średnia marchewka
  • 1 pęczek drobnego szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Kapustę i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, delikatnie posolić i odstawić aby zmiękły (na około 2 godziny). Koperek i szczypiorek umyć i drobno pokroić, następnie dodać do kapusty. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Na koniec dodać majonez i doprawić według uznania.

Komentarze do przepisu (5)

danielek 25 stycznia 2019
Super surówa :)
Dolcevita-in-my-kitchen 25 stycznia 2019
Taka suroweczka to zawsze pojdzie, pycha :-)
pelen_brzuszek 25 stycznia 2019
świetnie się prezentuje :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ średniej główki białej kapusty
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 średnia marchewka
  • 1 pęczek drobnego szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
Składniki