Surówka wiosenna z rzodkiewką i koperkiem

Surówka wiosenna z rzodkiewką i koperkiem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ErJot
Pyszna i kolorowa surówka pachnąca świeżym koperkiem:)

Składniki

  • rzodkiewka 1 pęczek
  • papryka żółta 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • por /biała część/ 1 szt
  • koperek posiekany 2 łyżki
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • sok z cytryny do smaku
  • olej 2 łyżki
  • cukier do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki i por dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy.Jabłko obieramy i razem z papryką kroimy w kostkę. Dodajemy drobno posiekaną natkę i koperek, olej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Mieszamy i odstawiamy na 20 min.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 09 lipca 2018
Surówka dla mnie, ja mam jakąś banię z krojeniem warzyw i owoców w kostkę :D.
ErJot 09 lipca 2018
Ja też:) Kocham chrupać więc kroję warzywa w kostkę zamiast ścierać na tarce:)
Składniki
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • papryka żółta 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • por /biała część/ 1 szt
  • koperek posiekany 2 łyżki
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • sok z cytryny do smaku
  • olej 2 łyżki
  • cukier do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
Składniki