Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis na smaczna surówkę.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Wykonanie: Marchew, kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zalać niedużą ilością wrzącej wody, doprawić do smaku solą i cukrem, dodać jedną łyżkę masła i gotować przez 15 minut. Po czym oprószyć mąką, dodać resztę masła, zagotować i zdjąć z ognia. Wykonanie grzanek: Jajko rozbełtać w mleku i posolić do smaku. Bagietkę pokroić w kostkę, chwilę zanurzyć w mleku, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Warzywa wyłożyć na półmisek, posypać natka pietruszki i obłożyć grzankami.