Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wykonania tej surówki z małymi zmianami zainspirował mnie Robert Makłowicz, który był na Ukrainie. Jest to świetna surówka do obiadu, świeży, wyrazisty smak, pasuje do każdej potrawy mięsnej i nie tylko.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4966
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4966
Składniki
Do miski wlewamy ocet, dodajemy miód, olej, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia składników. Kroimy drobno swieży koperek (można obcjonalnie z braku świeżego użyć suszonego), marchewkę kroimy w julienne, cebulę w półplasterki, kapustę w cieniutkie paseczki. Przygotowanym sosem zalewamy wszystko i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok. 60 minut, żeby w surówce wyrównały się smaki. Podajemy jako dodatek do dań miesnych. Smakuje wyśmienicie.