Surówka sklepowa

Surówka sklepowa
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Surówka z kapusty i koperku. Była tak smaczna, że postanowiłam ją odtworzyć w domu, jest wyśmienita!

Składniki

  • Kapusta biała kawałek
  • Koperek pęczek
  • Majonez łycha
  • Cytryna sok z połówki
  • Cukier 1 łyżka
  • Sól kilka szczypt

Przygotowanie

  1. Rozdrobniłam kapustę w malakserze, można ją też tradycyjnie posiekać.

  2. Dodałam majonez, cukier, sól sok z cytryny i własny mrożony koperek. Po wymieszaniu kapusta puści sok, więc najlepiej jest ją przygotować na pół godziny przed jedzeniem. Dobra jest też następnego dnia.
    Przyprawy podkreślają smak kapusty i jest lekko ostra.

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (12)

KulinarnaChwila 05 sierpnia
Pyszotka:)
kuchmariola63 05 sierpnia
Bardzo lubię takie surówki.
Docherro 05 sierpnia
Super przepis,już dawno chciałam taką zrobić jak w sklepie,dzieki za przepis:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Kapusta biała kawałek
  • Koperek pęczek
  • Majonez łycha
  • Cytryna sok z połówki
  • Cukier 1 łyżka
  • Sól kilka szczypt
Składniki