Surówka paprykowa do obiadu

Surówka paprykowa do obiadu
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Kilka chwil, kilka chlaśnięć nożem i gotowe

Składniki

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 1 pęczek bazylii
  • 5 łyżek octu ryżowego
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 4 łyżki syropu różanego
  • sól

Przygotowanie

  1. Papryki kroimy w kostkę.
    Pomidorki jak uważamy.
    Bazylię siekamy.
    Oliwę mieszamy z octem i syropem.
    Wszystko łączymy, doprawiając do smaku solą.

Komentarze do przepisu (3)

Maudie 12 grudnia 2019
Pyszna i chrupiąca :)
kulinarnagosia 13 grudnia 2019
Bardzo kolorowa i zdrowa :)
KulinarnaChwila 13 grudnia 2019
Pyszotka :)
Składniki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 1 pęczek bazylii
  • 5 łyżek octu ryżowego
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 4 łyżki syropu różanego
  • sól
Składniki