Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli smakują nam surówki podawane w chińskich knajpkach to zróbmy je w domu. To wcale nie jest trudne.. Dzisiaj proponujemy kapustę pekińską z marchewką i czerwoną papryką jak „od Chińczyka”.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22472
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 92
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22472
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 92
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w paseczki. Przekładamy warzywa do dużej miski i dokładnie mieszamy .
Ocet oraz olej wlewamy na patelnię. Dodajemy cukier, sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie podgrzewamy całość stale mieszając, aż cukier i sól się rozpuszczą. Zalewa powinna być gorąca, ale nie można jej zagotować. Gorącą zalewę przelewamy do miski z kapustą i dokładnie łączymy z warzywami. Na koniec uciskamy warzywa łyżką i odstawiamy na 1/2 godziny do przegryzienia się. Dobrze jest ze dwa razy kapustę lekko przemieszać. Surówkę jak „od Chińczyka” z kapusty pekińskiej można jeść też od razu, ale schłodzona będzie smaczniejsza.