Surówka obiadowa

Surówka obiadowa
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Surówka palce lizać! Polecam!

Składniki

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1/2 pora
  • 1 średnia marchewka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Lekko posolić. Gdy puści sok odcisnąć ją. Zetrzeć też marchewkę. Por i szczypiorek drobno pokroić.
    Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać sól i pieprz. Wymieszać z warzywami. Można od razu podawać.

Komentarze do przepisu (4)

Maudie 28 lutego
Wspaniała suróweczka:)
kucharka-amatorka 29 lutego
Dziękuję.
fafiatko 02 marca
Pysznosci! idealna do obiadu!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1/2 pora
  • 1 średnia marchewka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Składniki