Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na kolorową, prostą i szybką w przygotowaniu surówkę marchewkową w delikatnym sosie chrzanowym z dodatkiem szczypiorku, małosolnego ogórka i czerwonej cebulki. Surówka z pewnością urozmaici nasz obiad oraz doda mu świeżego smaku i aromatu. To warzywne połączenie idealnie pasuje do mięs, ryb, ale może być także dodatkiem do domowej tortilli. Serdecznie polecam :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
Majonez, jogurt grecki, sok z cytryny, chrzan, cukier puder i ocet jabłkowy przekładamy do miseczki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą. Marchewki obieramy i wraz z ogórkiem konserwowym ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek siekamy, a czerwoną cebulkę drobno kroimy. Wszystkie pokrojone warzywa zalewamy sosem, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów (na minimum godzinę).
Surówka świetnie pasuje do dań mięsnych i rybnych. Może posłużyć także jako dodatek do domowej tortilli lub jako samodzielna przekąska.
Życzę smacznego! :)