Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z najsmaczniejszych jesiennych warzyw!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Do takiej surówki najbardziej pasują drobno posiekane warzywa, kapustę posiekałam na szatkownicy a warzywa na mandolinie na "żulieny" czyli zapałkę. Jeśli ogórki są słone to już nie trzeba dodawać soli, słodyczy dodaje marchew. Jeszcze pieprz dla ostrości. warzywa puszczą sok i zmiękną. Surówka najlepsza jest po 30 minutach.
Smacznego :)