Surówka colesław

Surówka colesław
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Popularna i pyszna surówka, która pasuje do wszystkiego – do dań rybnych, mięsnych, przekąsek.

Składniki

  • Biała kapusta - 500 g
  • Marchew - 150 g
  • Cebula - 1 szt. (średnia)
  • Natka pietruszki - pęczek
  • SOS:
  • Majonez - 3 łyżki
  • Jogurt grecki - 3 łyżki
  • Ocet winny - 1 łyżka
  • Cukier - 1/2 łyżeczki
  • Sól i pieprz - do smaku

Przygotowanie

  1. Kapustę białą i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy. Składniki sosu dokładnie mieszamy i łączymy z warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Składniki
  • Biała kapusta - 500 g
  • Marchew - 150 g
  • Cebula - 1 szt. (średnia)
  • Natka pietruszki - pęczek
  • SOS:
  • Majonez - 3 łyżki
  • Jogurt grecki - 3 łyżki
  • Ocet winny - 1 łyżka
  • Cukier - 1/2 łyżeczki
  • Sól i pieprz - do smaku
Składniki