Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i zdrowa surówka z niewielkiej ilości składników ale pasująca do wielu dań:)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Składniki
Buraczki gotujemy w mundurku do miękkości- tak będzie prościej ale smaczniejsze są pieczone w piekarniku. Buraczki odstawiamy do wystudzenia a następnie obieramy je i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jabłko obieramy i również ścieramy na dużych oczkach. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy olej, sok z cytryny i doprawiamy do smaku. Mieszamy i odstawiamy na kwadrans by smaki się przegryzły.