Surówka brokułowa z marchewką i rodzynkami

Surówka brokułowa z marchewką i rodzynkami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: wjosna
Surówka , którą robię zawsze jak zostają mi resztki brokułów ( łodygi, gałązki) - tarkuję je, dodaje marchewkę i rodzynki a do tego sos majonezowy - i zdrowa, pyszna surówka w dychu "zero waste" gotowa

Składniki

  • Łodyga z główki brokułów i niewykorzystane gałązki
  • 1 marchewka
  • ¼ czerwonej cebuli
  • mała garść rodzynek
  • 1/3 pęczka natki pietruszki
  • SOS
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Łodygę obrać i zetrzeć na tarce.
    Marchewką obrać i zetrzeć.
    Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę.
    Dodać rodzynki i posiekaną natkę pietruszki.
    Składniki sosu wymieszać, zalać surówkę i wymieszać całość.

Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 27 kwietnia 2019
Smaczne połączenie :-)
Maudie 28 kwietnia 2019
Pyszności :)
Składniki
  • Łodyga z główki brokułów i niewykorzystane gałązki
  • 1 marchewka
  • ¼ czerwonej cebuli
  • mała garść rodzynek
  • 1/3 pęczka natki pietruszki
  • SOS
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku
Składniki