Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i smaczna surówka do obiadu w mig gotowa. Myślę, że z taką surówką każde danie obiadowe będzie smakowało lepiej.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 255
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 236
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 255
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 236
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Kapustę czerwoną obierz z wierzchnich liści, następnie drobno poszatkuj nożem. Ja jestem bardzo wygodna i jeśli tylko mogę wspomagam się odpowiednim sprzętem w kuchni. Kapustę rozdrobniłam przy pomocy malaksera. W tym samym malakserze starłam przy pomocy tarczy marchewkę i jabłko. Do miski wrzuć poszatkowaną kapustę i wsyp 1 – 2 szczypty soli, następnie wygnieć dobrze dłońmi, ja ten krok pominęłam, ponieważ kapustę poszatkował mi malakser dość drobno. Marchewkę i jabłko obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki, następnie skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj dokładnie kapustę z marchewką i jabłkiem. W osobnej małej miseczce wymieszaj ze sobą dokładnie jogurt naturalny, majonez, chrzan, musztardę. Dopraw do smaku pieprzem prawdziwym mielonym oraz cukrem. Sos wymieszaj i polej nim surówkę, całość dokładnie wymieszaj ze sobą. Na sam koniec dodaj posiekaną zieleninkę i tutaj już wedle gustu i smaku, ja dodałam koperek. Świetnie również sprawdzi się posiekana natka pietruszki. Tak przygotowaną surówkę przełóż do salaterki, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Smacznego!!!