Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity przepis, bardzo zdrowy
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Składniki
Spaghetti z buraka wycinamy specjalnym do tego celu urządzeniem. Z pomarańczy wyciskamy sok około 30 ml. Uzyskany sok przelewamy do garnka, dodajemy syrop z agawy lub miód, wymieszać i zagotować. Do gorącego soku dodać spaghetti z buraka, dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i zostawić do całkowitego ostygnięcia (można chwileczkę razem podgotować jeśli buraki są bardzo twarde, gotowanie nie jest konieczne). Tak zamarynowane buraki po całkowitym ostygnięciu odcedzamy, soku nie wylewamy, układamy na talerzach, łączymy z rukolą. Do odcedzonego soku dodajemy musztardę, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy spaghetti na talerzach. Układamy fileciki pomarańczy a na koniec posypujemy rozkruszoną fetą.
Więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/