Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, soczystą i kolorową sałatkę, otuloną wyrazistym, pietruszkowym sosem winegret. Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jako samodzielna potrawa lub zdrowy dodatek do obiadu :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 69
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 69
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Na początku przygotowujemy pietruszkowy winegret: Do naczynia dodajemy oliwę z oliwek, wodę, ocet jabłkowy, musztardę, cukier brzozowy (ksylitol), szczyptę soli i listki natki pietruszki. Wszystko miksujemy za pomocą blendera do momentu dobrego połączenia się składników.
Kukurydzę odcedzamy z zalewy, papryki kroimy w kostkę, a pora siekamy w drobną kosteczkę. Tak przygotowane warzywa mieszamy z pietruszkowym winegretem i gotowe! Życzę smacznego! :)