Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubimy nowe połączenia smakowe, to taka zabawa…uda się czy też nie. Śledzie pysznie komponują się z tym czarnym korzeniem. Przygotowując takie sałatki zawsze zwracamy uwagę na jakość produktów, tym bardziej że częstujemy nimi znajomych.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 221
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 221
Składniki
Śledzie moczymy w mleku, przez 2-3 godziny. Osączamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na 2 cm kawałki. W tym czasie skorzonerę obieramy, wrzucamy do zimnej wody wymieszanej z octem (1 litr wody, 1 łyżka mąki, 1 łyżka octu). Następnie gotujemy w osolonym wrzątku, tak by były al dente. Studzimy, kroimy na 1 cm kawałki. Kukurydzę i soczewicę osączamy z zalewy. Ogórki i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, majonez i dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Schładzamy.